Teoria relativitatii generale e absolut tampita. Prostia umana e infinita.
Un roman cu nume omonim a demonstrat stiintific ca testele clasice care ar fi confirmat teoria relativitatii generale a lui Einstein au fost absolut eronat interpretate de catre fizicieni relativi, care in mod normal ar fi trebuit sa ramana corijenti la fizica.
Motivul erorii este ca acestia nu au luat in considerare, sau au ignorat complet refractia undelor electromagnetice in mediile prezente in acele experimente, cum ar heliul si aerul in cazul experimentului gravitational condus de Pound-Rebka, respectiv heliul si hidrogenul in cazul lui Shapiro (Eddington le-a luat considerare, dar le-a minimalizat ca sa-i dea dreptate lui Einstein). Din acest motiv ei au folosit un calcul absolut gresit in care lumina circula cu viteza c indiferent de mediu, in loc de v=c/n, si au confundat toate efectele reale ale refractiei, precum indoirea si incetinirea luminii/undelor radio, sau schimbarea lungimii de unda, cu unele imaginare ale gravitatiei, care sunt prezise de teoria lui Einstein, dar care nu exista in realitate. Pentru ca teoria lui relativa e absolut gresita.
Astfel, in cazul lui Shapiro, el foloseste viteza luminii in vid c in calculele sale, desi in experimentul lui undele radio se refracta in atmosfera solara, unde viteza lumii e mai mica decat c, adica e v=c/n ! Si apoi concluzioneaza ilogic ca undele ajung mai tarziu inapoi pe pamant pentru ca timpul se dilata din cauza gravitatiei soarelui. Scuzati-ma dar asta e prostie si ignoranta pura.
La fel cum e si in cazul lui Pound-Rebka care fac aceeasi gafa de gaga relativ, adica in calcule folosesc viteza luminii in vid, c, desi experimentul lor NU E IN VID. E intr-un tub cu HELIU, si detectorul e in AER, deci cat de prost sa fii sa folosesti viteza luminii in vid si sa tragi concluzia ca gravitatia a schimbat lunginea de unda a luminii ? Cand e logic ca, daca ai doua medii cu indice de refractie diferita, lumina va circula cu viteze diferite in acele medii, v1=c/n1, si v2=c/n2. Si ca daca frecventa luminii ramane neschimbata la refractie si f=v/lambda, atunci cand viteza luminii creste va creste si lungimea de unda, si invers cand viteza luminii scade va scade lungimea de unda. Pentru ca echivalezi f=v1/lambda1=v2/lambda2. Nu e rocket science, oricine a facut liceul si nu a ramas corijent la fizica vede ca asa e.
Dar marii fizicieni, laureati ai premiului Nobel, ori se fac ca nu vad, ori nu prea au trecut pe la liceu. Si acum poate intelegem de ce Einstein a fost exmatriculat din liceu. De prost elev ce era !
Comments
Post a Comment